Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επίδομα θέρμανσης=…ψίχουλα για λίγους

Επίδομα θέρμανσης=…ψίχουλα για λίγους
Μην τρέφετε καμία ελπίδα: το επίδομα θέρμανσης που θα χορηγήσει η κυβέρνηση θα αναπληρώσει ένα πολύ μικρό μέρος από τις απώλειες που θα επιφέρει η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Πληροφορίες του fpress.gr αναφέρουν ότι θα κυμαίνεται από λίγες δεκάδες ευρώ (για τα νοικοκυριά με ένα ή δύο μέλη στις νότιες περιοχές της χώρας) και θα φτάνει το πολύ στα 150 ευρώ για τα πολυμελή νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα στις βόρειες περιοχές της χώρας.
  Σε χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη με εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, διαφάνηκαν οι πρώτες λεπτομέρειες όσον αφορά στον τρόπο καταβολής του επιδόματος θέρμανσης. Δύο είναι τα βασικά στοιχεία:
  1. Το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση, σχεδιάζεται να καταβληθεί μέσα στον Οκτώβριο με την έναρξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης ενώ η δεύτερη μέσα στον Ιανουάριο
  2. Για τον προσδιορισμό του ύψους του επιδόματος, θα χρησιμοποιηθούν τέσσερα κριτήρια:
    • Το γεωγραφικό κριτήριο
    • Το εισοδηματικό κριτήριο
    • Το οικογενειακό κριτήριο (αριθμός μελών της οικογένειας)
    • Το κριτήριο της επιφάνειας του ακινήτου
To fpress.gr εγκαίρως σας είχε ενημερώσει για τις δυσκολίες που υπάρχουν όσον αφορά στο επίδομα θέρμανσης.
Το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου ευρώ είναι ένα: σε ποιο ύψος θα κυμαίνεται το επίδομα θέρμανσης; Η απάντηση συνδέεται προφανώς με τις αντοχές του κρατικού προϋπολογισμού αλλά και το πακέτο μέτρων των 11,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι πιο αισιόδοξοι, εκτιμούν ότι για το επίδομα θέρμανσης θα βρεθούν περίπου 300 εκατ. ευρώ. Οι πιο…ρεαλιστές, τονίζουν ότι μετα βίας θα υπερβούμε τα 150 εκατ. ευρώ. Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν στοιχεία και έρευνες στα χέρια τους και γνωρίζουν το επίδομα που μπορούν να διαθέσουν με αυτά τα χρήματα:
  • Στην Αττική, εκτιμάται ότι η κάθε δόση του επιδόματος, θα κυμαίνεται από 20 ευρώ και θα φτάνει στα 50 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των μελών του κάθε νοικοκυριού. Όσοι υπερβαίνουν ένα εισοδηματικό όριο (π.χ 30.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα) δεν θα εισπράττουν απολύτως τίποτα.
  • Στην Ήπειρο, από την άλλη πλευρά, η κάθε δόση μπορεί να κυμαίνεται από 40 ευρώ και να φτάνει (για τα πολυμελή νοικοκυριά) στα 150 ή και στα 190 ευρώ.

Αν αγοράζαμε σήμερα…
Είναι προφανές από τους αριθμούς που έχει στα χέρια του το υπουργείο Οικονομικών, ότι το επίδομα δεν θα αναπληρώσει τις απώλειες εισοδήματος. Αν αγοράζαμε σήμερα πετρέλαιο θέρμανσης, θα πληρώναμε 1400 ευρώ τα χίλια λίτρα δηλαδή τουλάχιστον 500 ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Ακόμη και για ένα δυάρι, καταναλώνει τουλάχιστον 500 λίτρα οπότε η επιβάρυνση υπερβαίνει τα 250 ευρώ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

  Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από ​ 30.000 € έως 400.000 €. ​​ Το ποσοστό ενίσχυσης των αιτήσεων χρηματοδότησης είναι ενιαίο για όλες τις επιλέξιμες δαπάνες των επενδυτικών σχεδίων και ανέρχεται στο 45% του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού. Το ποσοστό της επιχορήγησης δύναται να αυξηθεί κατά: ​​10% εφόσον η επένδυση πραγματοποιηθεί σε απομακρυσμένη ή πυρόπληκτη ή πλημμυροπαθή περιοχή ή μικρά νησιά και επιπλέον κατά 5% με την επίτευξη του στόχου της απασχόλησης τουλάχιστον 1 ΕΜΕ, τον πρώτο χρόνο μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης. Η διάρκεια υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του επενδυτικού σχεδίου θα είναι 24 μήνες απο την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης. Σε ποιους απευθύνεται ​Υπό ίδρυση και νεοσύστατες Πολύ Μικρές, Μικρές, και Μεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες θα δραστηριοποιηθούν ή δραστηριοποιούνται στους επιλέξιμους ΚΑΔ της Πρόσκλησης (Παράρτημα ΙΙ   EΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ – ΚΑΔ). Κατηγορία

Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 80.000€ έως 400.000€. Η επιχορήγηση θα ανέρχεται σε ποσοστό 45% επί των υποβαλλόμενων δαπανών. Το ποσοστό ενίσχυσης δύναται να προσαυξάνεται κατά (α) 10% εφόσον η επένδυση πραγματοποιηθεί σε απομακρυσμένη ή πυρόπληκτη ή πλημμυροπαθή περιοχή ή μικρά νησιά και (β) επιπλέον κατά 5% με την επίτευξη της κάλυψης του στόχου απασχόλησης τουλάχιστον 0,2 ΕΜΕ, τον πρώτο χρόνο μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης. Η διάρκεια υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του επενδυτικού σχεδίου ορίζεται αυστηρά σε 24 μήνες, μη επιδεχόμενη την οποιαδήποτε παράταση. Σε ποιους απευθύνεται Υπό ίδρυση και νεοσύστατες μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που αναμένεται να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο του τουρισμού , όπως αυτές ορίζονται στη Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ. Με τον όρο νεοσύστατες ορίζονται οι επιχειρήσεις για τις οποίες δεν έχει παρέλθει 12μηνο συνεχούς λειτουργίας α

Παρατείνεται μέχρι τέλος του χρόνου το «Καλάθι του νοικοκυριού»

    Επεκτείνεται μέχρι 31/12/2023 και το πλαφόν για τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται βασικά καταναλωτικά προϊόντα και καύσιμα προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας εις βάρος των καταναλωτών 30 Ιουνίου 2023 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Παρατείνεται μέχρι τέλος του χρόνου το «Καλάθι του νοικοκυριού» Το Υπουργείο Ανάπτυξης ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι η πρωτοβουλία «Καλάθι του νοικοκυριού» θα συνεχιστεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Παράλληλα, θα επεκταθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 το μέτρο του μεγίστου περιθωρίου κέρδους για τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται βασικά καταναλωτικά προϊόντα και καύσιμα προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας εις βάρος των καταναλωτών.