Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πότε θα πληρωθούν επίδομα θέρμανσης, προνοιακά και οικογενειακά επιδόματα


Picture 0 for Πότε θα πληρωθούν επίδομα θέρμανσης, προνοιακά και οικογενειακά επιδόματα
Στην 3η πληρωμή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης προχωράει το απόγευμα της Πέμπτης 15 Ιανουαρίου ή το αργότερο την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε περίπου 200.000 δικαιούχους που είχαν κάνει αίτηση έως την περασμένη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου.
 
 
Τα χρήματα θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι ενώ από τη στιγμή που θα γίνει ηλεκτρονικά η αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε κάποια επιπλέον ενέργεια. Μέσω του συστήματος Ηφαιστος η ΓΓΔΕ ενημερώνεται αυτόματα με βάση τα τιμολόγια που εκδίδουν οι πρατηριούχοι και οι διακινητές πετρελαίου θέρμανσης.
 
 
Σύμφωνα με τη Διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων του Υπ. Οικονομικών κυρία Σοφία Σεχπερίδου, μέχρι στιγμής, συνολικά οι αιτούντες «επιδόματος θέρμανσης» αγγίζουν το 1.000.000, ξεπερνώντας, ήδη, το συνολικό αριθμό, που είχε αιτηθεί, για την ίδια διαδικασία, πέρσι (περίπου 870.000 πολίτες).
 
 
Από την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν και οι Δήμοι να πληρώνουν τα προνοιακά επιδόματα σε περίπου 200.000 οικογένειες, ενώ έως την ημέρα αυτή θα πρέπει περίπου 100.000 οικογένειες να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση Α21 προκειμένου να λάβουν το οικογενειακό επίδομα του 2014 καθώς μέχρι στιγμής δεν εμφανίζονται πουθενά στα αρχεία του υπουργείου Οικονομικών και του ΟΓΑ.
 
 
Σε ό,τι αφορά όμως το κοινωνικό μέρισμα που δικαιούνται περίπου 8.000 πολίτες και οι οποίοι μέχρι στιγμή εμφανίζονται ότι βρίσκονται στη διαδικασία του ελέγχου για να το λάβουν θα πρέπει να υπογραφεί σχετική απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών καθώς η προηγούμενη απόφαση που ίσχυε,  κάλυψε πληρωμές έως και 10 Οκτωβρίου.
 
 
Τελευταία προθεσμία για υποβολή αιτήσεων οικογενειακών επιδομάτων
 
 
Η προθεσμία για υποβολή αίτησης Α21 για το 2014 λήγει 15 Ιανουαρίου 2015. Αφορά όλους τους δικαιούχους που δεν έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα αίτηση Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα του 2014.
 
 
Για τα οικογενειακά επιδόματα του 2015 θα υποβληθούν αιτήσεις μόλις υποβληθούν οι νέες φορολογικές δηλώσεις.
 
 
Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αίτηση Α21 στην ειδική εφαρμογή που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.gsis.gr, o υπόχρεος χάνει το οικογενειακό επίδομα για το 2014. Οι δικαιούχοι Οικογενειακών.
 
 
Επιδομάτων που έλαβαν προκαταβολή για το Α΄ τρίμηνο 2014 υποχρεούνται να υποβάλουν νέες αιτήσεις Α21 για το έτος 2014 καθώς οι αιτήσεις Α21 του 2013 δεν λαμβάνονται υπόψη. Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους: www.oga.gr.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

  Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από ​ 30.000 € έως 400.000 €. ​​ Το ποσοστό ενίσχυσης των αιτήσεων χρηματοδότησης είναι ενιαίο για όλες τις επιλέξιμες δαπάνες των επενδυτικών σχεδίων και ανέρχεται στο 45% του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού. Το ποσοστό της επιχορήγησης δύναται να αυξηθεί κατά: ​​10% εφόσον η επένδυση πραγματοποιηθεί σε απομακρυσμένη ή πυρόπληκτη ή πλημμυροπαθή περιοχή ή μικρά νησιά και επιπλέον κατά 5% με την επίτευξη του στόχου της απασχόλησης τουλάχιστον 1 ΕΜΕ, τον πρώτο χρόνο μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης. Η διάρκεια υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του επενδυτικού σχεδίου θα είναι 24 μήνες απο την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης. Σε ποιους απευθύνεται ​Υπό ίδρυση και νεοσύστατες Πολύ Μικρές, Μικρές, και Μεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες θα δραστηριοποιηθούν ή δραστηριοποιούνται στους επιλέξιμους ΚΑΔ της Πρόσκλησης (Παράρτημα ΙΙ   EΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ – ΚΑΔ). Κατηγορία

Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 80.000€ έως 400.000€. Η επιχορήγηση θα ανέρχεται σε ποσοστό 45% επί των υποβαλλόμενων δαπανών. Το ποσοστό ενίσχυσης δύναται να προσαυξάνεται κατά (α) 10% εφόσον η επένδυση πραγματοποιηθεί σε απομακρυσμένη ή πυρόπληκτη ή πλημμυροπαθή περιοχή ή μικρά νησιά και (β) επιπλέον κατά 5% με την επίτευξη της κάλυψης του στόχου απασχόλησης τουλάχιστον 0,2 ΕΜΕ, τον πρώτο χρόνο μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης. Η διάρκεια υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του επενδυτικού σχεδίου ορίζεται αυστηρά σε 24 μήνες, μη επιδεχόμενη την οποιαδήποτε παράταση. Σε ποιους απευθύνεται Υπό ίδρυση και νεοσύστατες μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που αναμένεται να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο του τουρισμού , όπως αυτές ορίζονται στη Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ. Με τον όρο νεοσύστατες ορίζονται οι επιχειρήσεις για τις οποίες δεν έχει παρέλθει 12μηνο συνεχούς λειτουργίας α

Παρατείνεται μέχρι τέλος του χρόνου το «Καλάθι του νοικοκυριού»

    Επεκτείνεται μέχρι 31/12/2023 και το πλαφόν για τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται βασικά καταναλωτικά προϊόντα και καύσιμα προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας εις βάρος των καταναλωτών 30 Ιουνίου 2023 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Παρατείνεται μέχρι τέλος του χρόνου το «Καλάθι του νοικοκυριού» Το Υπουργείο Ανάπτυξης ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι η πρωτοβουλία «Καλάθι του νοικοκυριού» θα συνεχιστεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Παράλληλα, θα επεκταθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 το μέτρο του μεγίστου περιθωρίου κέρδους για τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται βασικά καταναλωτικά προϊόντα και καύσιμα προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας εις βάρος των καταναλωτών.